Zanzibár ajánlataink

 

 

 

Zanzibár

A Fűszer-sziget

 

Zanzibár, egy utánozhatatlan indiai-óceáni sziget Tanzánia partjainál, Kelet-Afrika legkiválóbb úti célja, amely páratlan történelmi, kulturális, felfedező és ökoturisztikai élményeket kínál. Úgy tűnik, mindent megtalál, amit egy hozzá hasonló gondolkodású turista kereshet. Jellegzetes, etnikai történelme figyelemre méltó ötvözete a sok utazónak, akik évszázadokon át utaztak rajta. Arabok, indiaiak, perzsák, európaiak, sőt még egy kis kínai is, mind kitörölhetetlen nyomot hagytak építészeti stílusok és kultúra formájában, amelyek ma is hozzájárulnak a varázsához.

Egymás mellett számos birodalom felemelkedése és bukása történt, amelyek romokat és egyéb maradványokat hagytak maguk után, de jelenlétük még mindig érződik a hagyományos zanzibáriak vérében.

 

 

Trópusi monszun

éghajlat

 

+1 óra

 időeltolódás

 

2.461 km2

 alapterület

 

Főváros:

Zanzibár city

 

Pénznem:

 Tanzaniai siling (TZS)

 

Lakosság:

~ 1,890 millió fő

 

 

 

 

 

 

 

Páratlan

élővilág

Fehér homokos

tengerpartok

Szokás borravalót

adni (10%)

 

 

Figyeld a száraz szezont!

A legtöbbet akkor hozhatod ki utazásodból, ha a száraz időszakban, Június és Október között vagy December és Február között utazol.

Kötelező-e az utazási biztosítás, ha Zanzibárra utazol?

A Zanzibárra látogatók számára kötelező az utazási biztosítás. Ez fedezheti a váratlan orvosi költségeket, az utazás lemondását, az elveszett poggyászt és az egyéb utazással kapcsolatos problémákat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          

 

Unguja-sziget

Zanzibár legnagyobb és legnépesebb szigete, amely otthont ad a fővárosnak (Zanzibár City) és a Kővárosnak.

 

 

 

 

 

 

          

 

Pemba-sziget

 Egy  dombos sziget, amely otthont ad erdőknek, strandoknak és búvárkodási lehetőségnek.

 

 

 

 

 

        

 

Mafia-sziget

Bár néha a tágabb szigetcsoport részének tekintik, Mafia technikailag nem része Zanzibárnak, de a közelben található. Népszerű úti cél a búvárkodáshoz és a csendes tengerparti nyaraláshoz.

 

 

 

 


 

 

 

Jellegzetes nemzeti ételek és italok 

 

A helyi ételspecialitások általában sok-sok zöldséggel, báránnyal, hallal és sajttal készülnek. Híresen finom a bolgár joghurt, melyet nem szabad kihagyni a menüből. Jellegzetes levesük a joghurtos, tojásos csirkeleves, a csorba. A bolgár konyha rokonságban áll a szerb, a görög és a török gasztronómiával: ez különösen a húsételek terén vehető észre: a kebapcse roston sült kolbászkái, vagy a kjufte pirított húspogácsái bizony nem csak nevükben hasonlítanak a szomszédos országok ételeire. A mai bolgár konyhában különösen nagy szerep jut a paradicsom- és uborkasalátának, a joghurttal nyakon öntött hagymásuborkás vegyes salátának – ez utóbbi az ismert sopszka-saláta. Sokszor fordul elő a sültpaprikasaláta és népszerűek a sült padlizsánból készülő ételek is. Az ínyencek ne hagyják ki a rózsasziromból és cukorból sűrűre főzött rószaszirupot. Mint minden tengerparti országban, itt is népszerűek a különböző halételek. Az étlapon leggyakrabban megtalálható halak a palamud (fehér húsú, nem zsíros, alig szálkás hal), a roston sütött lefer, a kalkan (a „bolgár lepényhal”), és a caca (a legolcsóbb, legnépszerűbb halfajta). Desszertjeik mézzel vagy cukorsziruppal készülnek, itt is gyakran lehet találkozni a török eredetű mézesdiós baklavával. A banica sós-túrós rétes.