Ajánlataink - Cancún
Cancún
A világ egyik legnépszerűbb trópikus desztinációja
A türkizkék víztől és a fehér homokos strandoktól az ínycsiklandó utcai ételeken át a kalandos kirándulásokig és az izgalmas vízi tevékenységekig Cancúnban mindent megtalál!
Amikor először látogatunk Cancúnba, lehetetlennek tűnik, hogy az 1960-as évek végén ez egy apró halászfalu volt, sűrű dzsungel övezte. A mexikói kormány egy olyan turisztikai fejlesztési projektbe kezdett, amely örökre megváltoztatta Quintana Roo ezt a részét – látva a nyers, természetes szépségben rejlő lehetőségeket. Ma a megaüdülőhely Mexikó legnépszerűbb turisztikai célpontja és az egyik leggyorsabban növekvő városa. Sok utazó Cancúnt vad ünnepek, csillogó all-inclusive szállodák és gringobarát bevásárlóközpontok helyszíneként éli meg – egyfajta trópusi Las Vegas.
De Mexikó egyik legváltozatosabb biodiverzitású területén fekszik, így csodaországgá válik mindazok számára, akiket érdekelnek a vadvilági kalandok. A világ második legnagyobb korallzátonyának közvetlen közelében fekszik, míg a szárazföld belsejében értékes édesvízi cenoték (mészkő víznyelők) találhatók. Adjuk hozzá a maja kultúrát, az ízletes regionális konyhát és a kifinomult ősi romokat, és máris kész egy édes karibi kiruccanás.
|

|
Szuptrópikus éghajlat
|
|

|
-5 óra
időeltolódás
|
|

|
1.979 km2
alapterület
|
|

|
Elhelyezkedés:
Yucatán-félsziget
Mexikó keleti csücskében
|
|

|
Pénznem:
Mexikói Peso (MXN)
|
|

|
Lakosság:
~ 900.000 fő
|
Utazási tippek
|

A Hotel zóna
teljesen biztonságos
|

Fehér homokos
tengerpartok
|

Szokás borravalót
adni (15-20%)
|
A tökéletes utazási időpont
Cancúnba leginkább December és Április között érdemes utazni, a száraz időszak idején. Ezt az időszakot alacsony páratartalom, kellemes, 24C° körüli hőmérséklet és féktelen napsütés jellemzi.
|
Kötelező-e az utazási biztosítás, ha Cancúnba utazol?
Nem, az utazási biztosítás nem kötelező a mexikói belépéshez. A biztosítás nélküli utazás azonban jelentős anyagi kockázatoknak teheti ki magad. Az orvosi kezelés, egy esetleges vészhelyzeti evakuáció vagy az utazás lemondása több ezer váratlan kiadást eredményezhet.
|
Üdülőhelyek



Cancún
Cancún ékköve a lélegzetelállító partvonala – 27 kilométernyi porhanyós fehér homok és kristálytiszta karibi víz. Akár korallzátonyok között búvárkodsz, akár csak napozol, az itteni strandok felejthetetlenek.
Az ételek és italok szerelmeseinek Cancún számos szállodát kínál első osztályú mexikói és nemzetközi konyhával, valamint gyorséttermeket, éjszakai klubokat és bárokat, ahol megkóstolhatod a legjobb és leghitelesebb tequilát és más regionális italokat. Cancún éjszakai élete világszerte híres: páratlan bulijai, nagyszerű műsorai és finom italai újabb lehetőséget kínálnak a látogatóknak, hogy élvezzék tartózkodásukat és varázslatos pillanatokat éljenek át ezen a gyönyörű helyen.
Mintha ez nem lenne elég, Cancún lenyűgöző régészeti lelőhelyeknek ad otthont, ahol az utazók felfedezhetik a terület ősi történelmét. Chichén Itzá és Tulum romjai kihagyhatatlan látnivalók, mindegyikük tárgyi bizonyítéka egy több mint kétezer évvel ezelőtt létezett dinamikus kultúrának. Nagyon kevés hely van a világon, amely ilyen széleskörű tevékenységeket kínál, mint Cancún.
A luxus, az ökoturizmus, a sport, a gasztronómia, a szórakozás és a történelem mind egy helyen található. Ráadásul Cancún magas biztonsági előírásairól is ismert, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy teljes mértékben élvezhessék nyaralási élményüket.
Cancún legjobb programjai:
• Isla Mujeres luxus vitorlázás és sznorkelezés - Dőljön hátra, pihenjen, és hajózzon át Isla Mujeresre, ahol megállhat, hogy sznorkelezzen a régió lenyűgöző tengeri élővilágával
• Cozumel sznorkelező túra - Sznorkelezzen Cozumel fehér homokos strandjain, és élvezze a természet szépségét
• Cozumel luxus vitorlázás és sznorkelezés - Élvezze Cozumel türkizkék vizét, miközben trópusi halakkal és gazdag tengeri élővilággal úszik, amelyek a sziget színes zátonyai között élnek
• Riviera Maya luxus vitorlázás és sznorkelezés - Vitorlázzon végig a Riviera Maya karibi partvidékén és sznorkelezzen Cancún élővilága között.
• Korallzátonyok Cozumelben
• Riviera Maya katamarán és sznorkelező túra
• Látogassa meg Cancún legjobb strandjait
Történelmi látványosságok:
• Tulum, Cenote és Snorkeling túra - Fedezd fel Cancún cenote-jait (természetes víznyelőit), és csodáld meg Tulum ősi romjai
• Chichen Itza túra - Tapasztald meg a világ hét csodájának egyikét Chichen Itza maja romjainál
• Tulum romtúra - Ismerd meg Tulum ősi városát, és ismerd meg a maja civilizáció gazdag történelmét és kultúráját
• Coba romtúra - Fedezd fel Coba szívét, egy közel 1000 éves maja várost
• Maja romok, amelyeket feltétlenül látnod kell cancúni nyaralásod során
• Chichen Viejo (Ó-Chichen)
• Ek Balam romok
Konyha
Jellegzetes nemzeti ételek és italok 
Ha először jársz Mexikóban, lenyűgöz majd a mexiküi konyhaművészet változatossága! Ó, igen, a mexikói konyha sokkal több, mint burritók, quesadillák, guacamole-k és margariták! A mexikói konyha rendkívül változatos és összetett, és az ország minden államának megvan a saját, egyedi regionális konyhája.
A mexikói konyha élénk ízeiről, merész fűszereiről és változatos, minden ízlést kielégítő ételeiről híres. Ha most kezded felfedezni a mexikói ételek világát, a számtalan hozzávaló és azok felhasználási módja ijesztőnek tűnhet. Ne félj, mert ez a kezdőknek szóló útmutató bemutatja a mexikói konyha néhány nélkülözhetetlen elemét. Ezekkel az alapvető hozzávalókkal kulináris kalandra indulsz, és autentikus, ízletes mexikói ételeket készíthetsz közvetlenül a konyhádban. Ebben az útmutatóban feltárjuk a mexikói konyhában használt főbb hozzávalókat, kiemeljük a népszerű ételeket, és autentikus recepteket kínálunk. Ha bármilyen kérdésed van, vagy további információra van szükséged, kérjük, ne habozz, írj egy megjegyzést alább. Örömmel segítünk.
Főételek
• Chilaquiles – reggeli étel, amely negyedekre vágott és enyhén kisütött kukoricatortillából áll, tojással tálalva, salsa verde (zöld) vagy rojo (piros) szósszal a tetején.
• Pozole – kukoricadarával készült leves vagy pörkölt
• Mole – pácpaszta, amely gyakran akár 100+ összetevőt is tartalmaz. A vakondnak 8 fő típusa van, és a közhiedelemmel ellentétben nem mindegyik tartalmaz kakaót vagy csokoládét! Gyakran látni enchiladák tetején, vagy húsok pácjaként.
• Flauta / Taquito – feltekert és sült kukorica tortillák töltelékkel
• Cochinita Pibil – lassan sült sertéspörkölt frissen facsart, savanykás naranccsal és annatto maggal, ami mély narancssárga színt ad
• Aguachile – folyadékba mártott garnélarák, chilivel, lime-mal, korianderrel, sóval, uborkaszeletekkel és hagymával ízesítve
• Enchiladas Mineras – „bányász enchiladák”
• Tamales – Meglepődtem, hogy a tamales nem olyan gyakori, mint amire számítottam volna, legalábbis nem Mexikó azon régióiban, ahol jártunk. Láttunk belőle a La Comerben (egy helyi élelmiszerbolt, hasonló a Safewayhez, a Cole's-hoz vagy a Woolworth's-hoz), de ezen kívül csak egy ötfogásos vacsora során kaptunk tamalét Puerto Vallartában.
Street food
• Elote – utcai kukorica, jellemzően vajjal, cotijával (omlós mexikói fehér sajt) és fűszerekkel elkeverve
• Tlayuda – vacsoratányérnyi méretű kukoricatortilla, comalon (nagy lapos serpenyőben vagy főzőfelületen) sütve, disznózsírral, újra pirított babbal, queso fresco-val és húsokkal bevonva. Gondolj rá úgy, mint egy mexikói pizzára.
• Tlacoyo – vastag, torpedó alakú masa sütemények, olyan összetevőkkel töltve, mint a lóbab, a tarkabab és sajt, valamint a nopál (kaktusz)
• Sope – sült masa alap feltétekkel
• Torta Ahogada – egy szendvics, különféle húsokkal, sajtokkal és egyéb hozzávalókkal töltve, piros szósszal a tetején
• Chicharrones – sertésbőr. Általában levesekben tálalják, vagy simán fogyasztják.
• Marquesita – édes, ropogós ostyák, sajttal, nutellával vagy a hagyományos Cajetával (lágy sűrített tejből készült karamell) töltve
• Tacos Al Pastor – A taco kétségtelenül a kedvenc mexikói ételem. Olyanok, mint az apró, ízletes rakéták, amelyek hatalmas és ízletes lendületet adnak, és mindenféle feltétet hozzáadhatsz, amit csak a szíved kíván! Ráadásul a taco teszi lehetővé, hogy Mexikóban 5 USD alatt vacsorázz. A tacos al pastor nyárson készül, grillezett sertéshússal, és mindig ananásznak kell lennie a tetején!
• Nopál – kaktusz. A nopált Mexikóban mindenhol gyakran fogyasztják, a fügekaktuszból nyerik sima levelei miatt (miután a tüskéket eltávolították). Az alábbi képen a bal oldali hosszúkás zöld darab a nopál. Kissé nyálkás állagú, hasonlóan az okrahoz.